U Italiji još jedna recesija

  • 21.11.2020. 14:15

Zbog novog talasa širenja kovida-19 i restriktivnih mjera, italijanska ekonomija bi mogla da u četvrtom kvartalu zabilježi novi pad proizvodnje, upozorava Centar za studije moćne italijanske Federeracije velike industrije (Confindustrija), prenosi agencija Agi.

Najviše su oštećene uslužne djelatnosti, transport i oni koji su u sektoru rekreacije i sporta. Samo u turizmu, naprimjer, procjenjuje se pad prihoda od 70 odsto u odnosu na period prije pandemije.

U četvrtom kvartalu progonozira se dalji pad zaposlenosti, a potrošnja je još u oktobru opala.

Italijani uplašeni pandemijom i zabrinuti zbog neizvjesne bliske budućnosti, štede više nego inače, piše agencija.

Bruto društveni proizvod je u trećem tromjesečju zabilježio rast od 16 odsto, ali se situacija od početka drugog talasa pandemije ponovo pogoršala, pa se do kraja ove godine očekuje druga recesija u jednoj godini.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program