Foča

Ulažu se milioni: Republika Srpska dobija novu fabriku

  • Izvor: Agencije
  • 10.09.2023. 09:25

Na sastanku koji su održali predstavnici kineske kompanije AVIK i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić dogovoren je nastavak saradnje na izgradnji tri hidroelektrane u Foči te izgradnje fabrike metalnih cijevi.

Trenutna izgradnja se odvija planiranom dinamikom, zbog čega će Srpska početkom 2027. godine imati novi hidroenergetski objekat.

Tema sastanka bila je i izgradnja fabrike metalnih cijevi u Foči koja bi trebalo da bude izgrađena za godinu i po dana, a čije će proizvode koristiti hidroelektrana na Bistrici.

Republika Srpska do sada je finansirala trećinu radova na HE Bistrica u iznosu od 102 miliona evra.


Spremite se: Dolazi promjena vremena - evo i kada

Spremite se: Dolazi promjena vremena - evo i kada

Direktor poslovne jedinice kompanije AVIK u Foči Vei Ping rekao je da izgradnja hidroelektrana na rijeci Bistrici napreduje planiranom dinamikom.

Govoreći o izgradnji fabrike metalnih cijevi rekao je da je riječ o investiciji teškoj nekoliko miliona evra.

Resorni ministar je rekao da se trenutno izvode radovi na lokaciji Miljevina, gdje se probijaju tuneli i da je do sada jedan kilometar tunela već probijen.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Narod priča

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.