Ministar finansija Republike Srpske

Vidović: Intenzivan rad na relizaciji programa ekonomskih reformi

  • 26.02.2020. 17:39

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su mjere i aktivnosti definisane Programom ekonomskih reformi sveobuhvatne, te izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da na njihovoj realizaciji intenzivno rade i Vlada i sve relevantne institucije Srpske, koje imaju tehničku podršku međunarodnih finansijskih institucija.

Vidovićeva je danas razgovarala sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Martinom Petrijem i rezidentnim šefom MMF-a Endrjuom DŽuelom o reformskim procesima koje Srpska uspješno realizuje u skladu sa mjerama definisanim Programom ekonomskih reformi.

"Najviše pažnje tokom razgovora bilo je posvećeno stanju u javnom sektoru, reformi sektora zdravstva, reformi upravljanja javnim preduzećima, te planovima u vezi sa sistemom raspodjele prihoda od indirektnih poreza", saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

U saopštenju se dodaje da su očekivanja misije MMF-a da će u što skorije vrijeme biti riješen problem poravnanja između Republike Srpske i Federacije BiH, te da će buduća raspodjela biti automatizovana i zasnovana na krajnjoj potrošnji. 

Tagovi:
  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program