Sastanak sa Savezom sindikata

Vlada se odriče 80 miliona KM kako bi se povećale plate radnicima u Srpskoj

  • Izvor: ATV
  • 23.11.2021. 15:46

Vlada Republike Srpske naredne godine odreći će se oko 80 miliona maraka iz budžeta, kako se povećale plate radnika u Srpskoj.

Zaključak je ovo današnjeg sastanka premijera Radovana Viškovića sa delegacijom Saveza sindikata Republike Srpske koju je predvodila predsjednica Ranka Mišić.

Višković je upoznao predstavnike Saveza sindikata da će Vlada Republike Srpske nastaviti da radi na smanjenju poreskih i neporeskih davanja, s ciljem povećenja ličnih primanja u Republici Srpskoj.

Predsjednik Vlade Srpske je istakao da da Vlada ostaje posvećena aktivnostima na kontinuiranom povaćanju plata u Republici Srpskoj, kao i daljem poboljšanju poslovnog ambijenta i privlačenju investicija. 

Na današnjem sastanku sa predstavnicima Saveza sindikata Republike Srpske razgovarano je i o izradi budžeta za narednu godinu, najnižoj plati u Republici Srpskoj, te o drugim aktuelnim pitanjima.

Sastanku su prisustvovali: ministar finansija Zora Vidović, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić, te ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić. 

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.