SUBOTOM I NЕDJЕLjOM U 8

AGRAR: O ženama na selu, lipicanerima i uzgoju bundeve

  • Izvor: ATV
  • 03.11.2023. 15:44

Pričamo o ženama na selu, njihovom položaju, udruženjima žena kod nas i njihovom značaju, o samozapošljavanju žena, te podršci ministarstva poljoprivrede, aktuelnim projektima na koje mogu da aplicijaju žene poljoprivrednice – razgovoramo sa Drenom Đukić, višim stručnim saradnikom za zadrugarstvo i savjetodavstvo u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodopribrede. Posjetili smo i porodicu Šurlan – majka i tri ćerke bave se uzgojem i preradom šipka.

Šta je potrebno kako bi se uspješno bavili proizvodnjom i preradom šipka – donosimo njihova iskustva i savjete.

U novom izdanju 'Agrara' u subotu pričamo i o situaciji u 'Šumama Srpske' i smjeni devetorice direktora, te mogućnostima novih smjena zbog negativnih rezultata poslovanja, te o poljoprivrednom popisu.

Vodimo vas u posjetu ergeli 'Vučijak' kod Prnjavora i pričamo o uzgoju lipicanera. Pričamo o uzgoju i preradi bundeve – porodica Sjerić ostvaruje zapažene uspjehe na sajmovima.

U nedjeljnom izdanju razgovaramo sa Sašom Lalićem, pomoćnikom ministra za resor poljoprivrede, prehrambene industrije i ruralnog razvoja o jesenjoj sjetvi, podsticajima, prerađivačkim kapacitetima, osiguranju poljoprivrednih gazdinstava i dobara,

Еmisiju uređuje i vodi Zorica Petković.

'Agrar' subotom i nedjeljom u 8 časova.

Pratite nas i putem Vibera