OD NЕDJЕLjЕ U 22

Danska saga o porodici, serija 'Nasljednici' od 28. aprila na ATV-u!

  • Izvor: ATV
  • 26.04.2024. 07:54

Moderni porodični portret u prepoznatljivom skandinavskom ruku, dinamična i interesantna, svojevrsna saga o porodici i njenim složenim odnosima, serija 'Nasljednici' od nedjelje, 28. aprila stiže u program ATV-a, a mi vam garantujemo priču koja vas nikako neće ostaviti ravnodušnim – naprotiv daće itekako autentične slike porodičnog života.

Priča prati porodicu poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Veronika odlazi u vječnost, a ćerka galerista Gro, te sinovi Frederik, promućurni advokat i vagabudo Еmil očekuju pravednu podjelu nasljeđa i to brzo, efikasno i bez mnogo zadržavanja. Baš kao u svim skandinavskim dramama, majčina tajna pomutiće planove svih, pa čak i samoj tajni – Veronika ostavlja kompletno imanje ćerci Signe, koju je dala na usvajanje.

Troje protiv jednog i to u svemu – s jedne strane Gro, Frederik i Еmil, koji su slika neobičnog, slobodnog, pa i pomalo i haotičnog djetinjstva i s druge Signe, koja je odraz tradicije i doma. Ovi će konci njihove različitosti i odnosa, osim majčinih tajni, vući igru istina i laži, a porodično imanje u nekim trenucima biće pravo ukleto mjesto, bez nade da će se njihovi problemi i nesporazumi ikada rješiti.

Da li će naći put do zajedničkog jezika, da li će zakopati sve ono što ih razdvaja i da li će početi da grade svoju porodicu od nule, ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno, ova inspirativna serija će donijeti mnogo iskrenih pogleda na smisao porodice, i uzbudljiv portret disfunkcionalne porodice u borbi matrijarhata i patrijarhata.

Seriju i njene tri sezone, potpisuju poznati danski reditelji, tvorci popularnih trilera, serija 'Ubistvo' i 'Borgen', dok su podjeli jedni od najčuvenijih glumaca, pa tako ne čudi da je taj spoj rezultovao ne samo odličnom gledanošću u Skandinaviji, i Еvropi, nego i sa 15 nagrada i 7 nominacija na prestižnim filmskim festivalima.

Kakav će biti posljednji potez četkice na ovom portretu porodice?

Ne propustite dansku seriju 'Nasljednici' od nedjelje, 28. aprila, u 22 časa.

Pratite nas i putem Vibera