Petak u 22:40

Serija Bad Blood: Koliko su teške mafijaške cipele?

  • 14.05.2021. 10:26

Priča o životu i posljednjim godinama mafijaške imperije Vita Rizzuta zbog svoje višeslojnosti i naročite obojenosti, komplikovanih odnosa, trilerovskih elemenata i napetih sukoba već sa prvom epizodom kupila je publiku širom svijeta. Naročito, kada napomenemo da je serija nastala u velikoj produkciji Netfliksa koji ima svoje uporište na gotovo svim televizijskim i filmskim tržištima. Kvalitet je zagarantovan u slici i zvuku, a onda i u priči koja „udara u kost“ već u prvoj epizodi kada su po Vita došli stari nenaplaćeni dugovi.

Rizzuto (Anthony LaPaglia) je u zatvoru i jedino što zahtjeva od svoje „desne ruke“, Declan Gardiner (Kim Coates) je sigurnost njegove porodice, a naročito sina Nica (Brett Donahue) koji očevim odlaskom dobija sve veću snagu i pravo na mafijaško prestolje. Ishitrenost njegove ogromne želje dovodi do nepredviđenih sukoba i ubistava. Kako bi sprečio propast života koji funkcionišu bez Vita, koji je držao sve konce u rukama i najpažljivije baratao tajnama i položajem porodice, Declan i sam ulazi u sukob sa Nicom koji preti da bude kobniji nego što je spremna „desna ruka“ mogla da zamisli. Koliko su teške cipele jednog mafijaša, koji osim što krije tajne zlodjela i opasnih igara, ima zadatak da očuva mir u porodici koja je već narušena. S jedne strane povjerenje i obećanje dato „gazdi“, koji ima pravo i na život svog najodanijeg povjerenika, a s druge strane pohlepne i gotovo dječije želje sina. Kako ispuniti očekivanja, kako zadržati mir u porodici, kako obuzdati potencijalne i stvarne opasnosti. Suština ove priče je u sukobu nekoliko strana oko jedne želje – imati moć i dobiti je na krvlju i propasti drugih. Ovo je priča i o odanosti i testu sposobnosti običnog čovjeka da svojom domišljatosti i iskustvom reši sve preprke koje postavlja mračni svijet mafije.

Hoće li Declan sačuvati mir i sigurnost porodice? Hoće li Nico izazvati probleme koje mudrost jednog sluge ne može da reši? Koliko su zaista teške mafijaške cipele?

Serija „Bad Blood“ u petak u 22 časova i 40 minuta na programu ATV-a.