Netaknut četvrt vijeka

ATV zavirio u kabinet Radovana Karadžića na Palama

  • Izvor: ATV
  • 26.01.2023. 18:18

Netaknuta već četvrt vijeka, skrivena iza zidova nekadašnjeg giganta "Famosa" na Palama, nalazi se kancelarija prvog predsjednika Republike Srpske, Radovana Karadžića. Kamere ATV-a su ušle u prostorije koje je Karadžić koristio od '94 do '96 godine, a koje su do danas pod ključem. Milovan Cicko Bjelica, jedan od najbližih Karadžićevih saradnika tokom ratnih godina, prisjeća se tih dana.

"Kada je preselio u ovaj kabinet, intenzivirani su bili pregovori, razgovori sa predstavnicima međunarodne zajednice, pa su dolazili naši prijatelji iz Srbije i Crne Gore. Dolazili su crkveni velikodostojnici, patrijarh Pavle, episkop Irinej Bulović", kaže Milovan Bjelica, načelnik Opštine Sokolac.

Osim podebelog sloja prašine, koji odaje godine, zub vremena nije pretjerano naškodio većini stvari u kabinetu. Tu je stari radio, još prikopčan telefon, razne plakete, dok sve sa zida posmatra ikona Bijelog anđela - poklon Požege Palama za Vidovdan '93. Može se naći i boca vinjaka, sa spremnim čašama. U sefu, koji je neko pokušao da obije - nalaze se uglavnom knjige. Načelnik Pala kaže - čuvajući ovaj kabinet, njegujemo istoriju stvaranja Srpske.


  • 14:15 Film

    'Film

  • 16:00 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom (R)

    Putujte po svijetu sa Robertom Dacešinom, jer će vam se apetiti za putovanjem i svim biserima koje ono nudi sigurno povećati.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (R) (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.