Zanemareni

Bijeljinski sportisti bez podrške

  • Izvor: ATV
  • 10.03.2024. 21:43

U većini gradova i opštine u Srpskoj, se investira u sportske klubove, međutim, to nije slučaj u Bijeljini.

Iz godine u godinu, finansijska podrška izostaje u vrijeme kada je za sport, najpotrebnija.

Budžet je usvojen početkom januara, a isplata prve tranše za sportske klubove mogla je biti već tada, ali gradonačelnik Bijeljine koji je nadležan za izvršenje budžeta, više od dva mjeseca ne dozvoljava da se to realizuje.

Neodgovaran pristup prema klubovima koji su sa svojim uspjesima ambasadori Bijeljine, vrlo lako može dovesti do stavljanja ključa u bravu pojedinih sportskih kolektiva.

- Nama je sada novac potreban jer je vrh sezone, pripremamo se za plej-of, igračima dugujemo određeni broj plata, troškovi koštanja utakmica, organizacija utakmica, gostovanja, domaćih, sve to košta, ali nama su naravno pare manje bitne u junu ili julu mjesecu. Sada su nam najbitnije, u ovom periodu i mi apelujemo, ako je moguće ikako, da se ubrza ta tranša da bismo preživjeli, jer, ne znam kome je u cilju da se KK i ostali klubovi ugase - kaže Mladen Petrović, predsjednik KK Radnik.

Jednom od najtrofejnijih klubova, FK Radnik, Grad nije isplatio ni prošlogodišnje tranše. Klasična neodgovornost, kažu iz Uprave kluba.

Bijeljinski sportisti se pitaju koja je svrha daljih takmičenja.

Svi sportski klubovi u Bijeljini otvoreni su za saradnju, ako je potrebno, saglasni su, neka grad preuzme neki klub, ako smatra da se ne radi kako treba, ali ignorisanje njihovih problema, postaje nepodnošljivo.

Kao što to obično bude slučaj, odgovorni na naš telefonski poziv, nisu odgovarali.

Pratite nas i putem Vibera