Govor mržnje

Hodža Štulanović udario na Dan Republike Srpske: "Neprihvatljivo i za osudu"

 • Izvor: ATV
 • 07.02.2023. 19:15

Govor mržnje i skandal! Najblaže rečeno, to je ono što u posljednje vrijeme rade pojedinci iz Islamske vjerske zajednice. Nakon što je u javnost isplivao sramni snimak imama iz Kozarca o SPC, pojavio se još jedan.

U istom tonu govorio je i Muhamer Šultanović. Za hodžu iz Bihaća, Republika Srpska je genocidna tvorevina. Antisrpska histerija se nastavlja.

„Uvijek je problem kod onih koji mrze ne kod onih kojiima upućuju takve gluposti. Republika Srpska nije izvršila genocid niti je genocidna tvorevina i to neće promijeniti ni moja tvrdnja da to nije tako, niti će promijeniti njegova tvrdnja da jeste. Ostajemo u toj stalnoj mržnji u kojoj pokušavaju čitav jedan narod i Republiku da prikažu genocidnim“, izjavio je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

„Nisam vidio neku adekvatnu reakicju Vjerske islamske zajednice po ovom pitanju, oni bi zaista morali da jače, žustrije da sankiconišu i ova dva imama za njihove izjave“, kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske. 

Sankcije su ipak izostale. Vrijeđanje uticajnih pojedinca u islamskoj zajednici, ne doprinosu suživotu u BiH. Ništa slično nikada nije poteklo iz Srpske pravoslavne crkve. 

„To je skandal islamske zajedice. Jer taj čovjek predstavlja islamsku zajednicu i u BiH i u Republici Srpskoj. Nikada niste imali priliku da čujete nekoga iz Srpske pravoslavne crkve iz svešteničkog ili monaškog klira na račun drugih naroda i drugih vjeroispovijesti ili religija u BiH“, rekao je Vukota Govedarica, šef kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske

„Za osudu, neprihvatljivok ne doprinosi pomirenju među narodima koji žive na ovom prostoru. Naprotiv kada to dolazi od vjerskih službenika, i kada još na to sve vrhovni islamski vjerski poglavar dođe i da podršku imamu u Kozarcu onda taj problem postaje veći“, izjavio je Milanko Mihajilica, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Dok od čelnika Islamske vjerske zajednice nema oštrih reakcija, ono što mogu rade institucije Republike Srpske. Nakon što je imam iz Kozarca održao predavanje o tome kako je svetosavlje fašizam, a SPC sekta, reagovala je prijedorska policija.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

 • 20:10 Еmisija: Priča se

  '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

 • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

  ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 22:35 Večernje vijesti

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 22:50 Serija: Еl Čapo (16+)

  ''''Televizijska serija o jednom od najpoznatijih narko bosova - Joakinu "Еl Čapu" Guzmanu.