23. sjednica

Skupština grada Trebinja usvojila Rebalans budžeta

  • Izvor: ATV
  • 29.04.2024. 19:25

Na dnevnom redu desetine tačaka a zasijedanje maratonsko, tako je izgledala i 23. sjednica trebinjskog parlamenta. U moru tačaka izdvojila se ona o parama. Usvojen je Rebalans budžeta za ovu godinu, veći je od plana ali novac ide za plate.

"Otprilike oko 49.330.00KM zajedno sa kreditnim zaduženjem od pet miliona, to je iznos koji smo smatrali da je neophodan kako bi se ispoštovale plate koje su u prethodnom periodu bile minimalne 700 KM na 900 KM“, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Zamjerki na Rebalans opozicija nije imala ali su im smetali obimni skupštinski materijali.

"Е ovo je slika današnje sjednice i današnje demokratije, sve ovo su materijali o izvještajima javnih preduzeća i ustanova. Pod jednom tačkom zajedno sa Agrarnim fondom su sve zbili da bi sakrili svoj nerad, nepotizam, neznanje i potrošnju novca svi građana“, kaže Nebojša Milišić iz Liste za pravdu i red.

"Volio bih zaista da se na kvalitetan način potroši i ovo vrijeme koje je dozvoljeno da se o ovom svemu raspravlja kao jednoj tački. Vjerujte mi da nerijetko morate intervenisati zbog toga što se ne govori o onom što je tema“, kaže predsjednik Skupštine grada Trebinje Dragoslav Banjak.

A tema trebinjskim odbornicima ni ovoga puta nije falilo. Veliku pažnju izazvao je i izvještaj o radu trebinjskog gradonačelnika. Mirko Ćurić zadovoljan i zahvalan saradnicima.

Pratite nas i putem Vibera