Fondacija "Sveti Vukašin"

Trebinje: Za Časni krst u bazenu plivalo oko 230 djece

  • Izvor: SRNA
  • 18.01.2024. 22:33

Fondacija "Sveti Vukašin" iz Trebinja organizovala je večeras na zatvorenom bazenu u ovom gradu plivanje za Časni krst za djecu u kojem je učestvovalo oko 230 djevojčica i dječaka.

Član Fondacije Božo Đurasović rekao je da je manifestacija organizovana po ugledu na sličan događaj u Beogradu.

"Svi koji su učestvovali su pobjednici", izjavio je Đurasović novinarima.

Trener u Plivačkom klubu "Leotar" Stefan Bjelica izjavio je da su većina učesnika plivanja za Časni krst članovi kluba, te napomenuo da je rivalitet zanemaren.

Bjelica je objasnio da su učesnici plivali u šest kategorija, u muškoj i ženskoj, najmlađi su plivali u malom bazenu, dok su dvije starije kategorije plivale u velikom bazenu.

Među učesnicima plivanja za Časni krst bila je sedmogodišnja Kalina Okuka koja je rekla da je srećna što je učestvovala i da je plivanje bilo sjajno.

Sveštenik Aleksandar Šmanja izjavio je da su se večeras okupili da bi pokazali šta je smisao Crkve, te da to niko ne pokazuje bolje od djece.

"Oni se uvijek dobro druže i vjerno Bogu služe zato što praštaju svima i vole sve oko sebe. To je poenta života u crkvi, načina postojanja i bogojavljenskog plivanja - da nije važno ko će biti prvi, drugi i treći nego da smo svi zajedno, da jedni druge volimo, da se zajedno molimo, zajedno postojimo u vremenu i to je način na koji se postoji u vječnosti", rekao je Šmanja.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Narod Priča (R)

    Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj, o tradiciji i istoriji naših gradova i sela, o njihovoj svakodnevici i borbi za očuvanje pravih vrijednosti, marljivom radu, vjeri, i ljubavi prema njihovoj i našoj, otadžbini.