Trčalo više od 260 ljudi

"Trka u kamenu“ - s obale Trebišnjice na vrh Leotara

  • Izvor: ATV
  • 23.03.2024. 19:21

S' obale Trebišnjice na vrh Leotara danas je trčalo više od 260 ljudi. Kamenjar, krš, uzbrdica i fantastičan pogled čari su ove "trke u kamenu“. Rus sa crnogorskom adresom ove godine se prvi popeo.

"Bilo je baš interesantno kada vidiš sebe u brdu, ne trčiš bukvalno kao šetaš. To je interesantno. Za koliko si se popeo? 46 minuta“, rekao je pobjednik trke "Trebinje vertikal“ Ivan Bubnov.

Tvrd hercegovački teren nije smetao ni damama. Kao i nekoliko prethodnih godina prva na Leotaru bila je Crnogorka Miluša Bošković.

"Ja ovu trku zovem trka u srcu i kamenu“, kaže Miluša Biškova.

Bez po muke uz planinu su trčali i oni stariji. Pobjednici u kategoriji 50+ kažu godine su samo broj, adrenalin je presudio.

"Prije dvije godine sam bio u kategoriji 50+, imam 62 godine, odbranio sam tu titulu od prije godine“, kaže Negovan Stankvoić iz Herceg Novog.

"Oduvijek ovdje i dolaziću opet. Kakav je Leotar? Najljepši na svijetu“, kaže Ana Lapčevć iz Užica.

Trku Trebinje vertikal bez problema je trčao i sedmogodišnji Trebinjac Rasto. Kaže uživao je.

"Trčao sam sa tatom i tetkom, bilo lijepo ali malo klizavo“, kaže Rastko Spaić.

Glavni organizatori Trebinje vertikal-trke u kamenu su planinari s juga. Iz Planinarskog društva Vučiji zub kažu da je trka jedinstvena u regionu i da je već postala brend.

"Devet trka a ima takmičara koji dolaze već deveti put pa vam je sve jasno“, kaže Igor Škero, predsjednik Planinarskog društva Vučiji zub.

Trka u kamenu organizuje se devetu godinu za redom. Učesnici su stigli iz cijelog regiona a bilo ih je i iz nekih evropskih zemalja.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: