Sud BiH

11 godina zatvora bivšem pripadniku rezervnog sastava milicije u Prijedoru

  • 08.04.2019. 11:58

Sud BiH osudio je na 11 godina zatvora bivšeg pripadnika rezervnog sastava milicije Tukovi pri Stanici javne bezbjednosti Prijedor Miću Jurišića za zločin protiv čovječnosti na području Prijedora 1992. godine.

Jurišić je prvostepenom presudom osuđen po pet tačaka optužnice za progone, ubistva, pokušaje ubistva i nečovječno postupanje. 

"Vijeće je cijenilo sve dokaze, u međusobnoj vezi i pojedinačno, i nesumnjivo donijelo zaključak da je optuženi počinio sva obilježja krivičnog djela za koje je osuđen", rekla je sudija Minka Kreho. 

Istom presudom Jurišić je oslobođen po tri tačke optužnice, prenosi Birn. 

Sa Jurišićem je bio optužen i Dragomir Tintor, koji je u međuvremenu preminuo. 

Suđenje Jurišiću trajalo je od maja 2018. godine, a u završnim riječima Tužilaštvo BiH zatražilo je donošenje osuđujuće presude, dok je odbrana navela da nije dokazana Jurišićeva krivica. 

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Tagovi:
  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.