Akcija "Istok"

Akcija SIPA-e: Uhapšene tri osobe zbog krijumčarenja ljudi

  • 17.04.2019. 17:25

Pripadnici SIPA-e, u saradnji su MUP-om TK, uhapsili su danas na području Tuzle tri osobe koje se sumnjiče za krijumčarenje ljudi.

Aktivnosti su provedene u okviru predmeta kodnog naziva "Istok".

Policijski službenici otkrili su pet krijumčarenih lica koja nisu posjedovala indetifikacione dokumente. Utvrđeno da se radi o državljanima Pakistana i Indije koji su nakon saslušanja u svojstvu svjedoka, predati na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima. 

U skladu sa članom 66. Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, privremeno su oduzeti mobilni telefoni i tri putnička motorna vozila, za koje postoje osnovi sumnje da su osumnjičene osobe koristile prilikom organizacije prijevoza migranata, saopšteno je iz SIPA-e.

Po dokumentovanju predmeta, protiv osumnjičenih osoba Tužilaštvu BiH će biti podnesen izvještaj.

Pripadnci SIPA-e nastavljaju aktivnosti u okviru ovog predmeta.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program