Sarajevo

Arijana Memić nakon presude Alisi Mutap: Neka te stigne

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 05.04.2024. 16:36

"To što si ga odvela u smrt, to što si ga gledala kako umire, sve tvoje laži, svaka suza zbog njega, sva bol, NЕKA TЕ STIGNЕ".

Ovim riječima je danas Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana, prokomentarisala pravosnažnu presudu kojom je Alisa (djevojački Mutap) Ramić, bivša Dženanova djevojka, osuđena na dvije i po godine zatvora.

"U zatvoru ćeš imati dovoljno vremena da razmisliš o tome kakav si nečovjek. Alisa Ramić je pravosnažno osuđena!", dodala je Arijana.

Istom presudom, policajac Hasan Dupovac je oslobođen, a Arijana Memić dalje navodi:

"Alisa Ramić je pravosnažno osuđena, dok je Hasan Dupovac oslobođen. Mi nastavljamo našu borbu zajedno, bez obzira na sve. Nisu nas slomili ni gori trenuci, pa neće ni odluke nečasnih. Mi svoj cilj znamo i do njega ćemo doći. Uz tebe, do kraja".


Otpala fasada sa banjalučke zgrade - dijelovi pali pored igraonice

Otpala fasada sa banjalučke zgrade - dijelovi pali pored igraonice

Podsjetimo, Mutap Ramić je dobila dvije i po godine, a Dupovac tri godine zatvora u presudi koja je objavljena krajem jula 2023. godine.

Alisa Mutap Ramić je tada osuđena zbog davanja lažnog iskaza u vezi sa stradanjem Memića u februaru 2016. jer je sve vrijeme govorila da ima amneziju, prenosi "Radio Sarajevo".

Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom.

Hasan Dupovac je bio osuđen zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja. U optužnici su, osim Mutap Ramić i Dupovca, bili još Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbi.


Majka osumnjičenog brine da li se okupao: Garantujem da nije ubio Danku

Majka osumnjičenog brine da li se okupao: Garantujem da nije ubio Danku


Pratite nas i putem Vibera

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.