Potvrđeno

ATV saznaje: Požar u hotelu "Bosna", vatrogasci na terenu

  • Izvor: ATV
  • 09.10.2023. 17:13

Požar koji je danas izbio u "Еlektrokrajini", lokalizovan je, ali ne i onaj u hotelu "Bosna".

Reporter ATV-a javlja kako je vatra buknula u kuhinji pomenutog hotela.

O svemu se oglasio i komandant Vatrogasne brigade Banjaluka.

"Trenutno imamo zaostalo žarište koje se pojavilo nakon našeg prelega. Ali, to je sanirano. Pregledano je sve detaljno. Došli smo sa ekipom da saniramo i ovaj dio", kaže Miroslav Milinić, komandant Vatrogasne brigade Banjaluka.

Požar stavljen pod kontrolu

Požar stavljen pod kontrolu

Podsjećamo, danas oko 9.40 časova, Vatrogasna brigada Banjaluka zaprimila je dojavu o požaru u zgradi "Еlektrokrajine".

Nakon više sati borbe sa vatrenom stihijom, vatrogasci su uspjeli staviti pod kontrolu požar koji se sa objekta "Еlektrokrajine" proširio i na Hotel Bosna.

Prema informacijama koje je saopštio direktor "Еlektrokrajine" Dragan Čavić, uzrok požara su neispravne elektroinstalacije.

Zbrinuto osam lica koja su se nagutala dima usljed požara u "Еlektrokrajini"

Banjalučka hitna pomoć zbrinula je osam lica koja su se nagutala dima usljed požara koji je izbio u zgradi "Еlektrokrajine", uz koju su smješteni i ostali poslovni objekti i hotel "Bosna", rečeno je iz Doma zdravlja Banjaluka.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da su primili poziv jednog pacijenta da se nagutao dima, a izlaskom na lice mjesta ustanovljeno je da se još pet lica žale na iste tegobe, dok su se naknadno javile još dvije osobe.

Pogledajte razmjere požara u

Pogledajte razmjere požara u "Еlektrokrajini" iz vazduha

"Svi su zbrinuti i prevezeni u Službu hitne medicinske pomoći na dalju opservaciju", naveli su u banjalučkom Domu zdravlja.

Banjac: Jedan vatrogasac prebačen na UKC

Osam osoba, od kojih jedan vatrogasac, zbrinuto je u Hitnoj pomoći zbog požara u zgradi „Еlektorkrajine“ u Banjaluci, potvrdila je doktorica Nada Banjac, načelnik Službe hitne medicinske pomoći.

Vatrogasac je prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. On je, pored gušenja od dima, imao visok pritisak i bol u grudima, rekla je Banjčeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.