Požar u Banjaluci

Banjac: Jedan vatrogasac prebačen na UKC

  • Izvor: ATV
  • 09.10.2023. 13:28

Osam osoba, od kojih jedan vatrogasac, zbrinuto je u Hitnoj pomoći zbog požara u zgradi „Еlektorkrajine“ u Banjaluci, potvrdila je doktorica Nada Banjac, načelnik Službe hitne medicinske pomoći.

Vatrogasac je prebačen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske. On je, pored gušenja od dima, imao visok pritisak i bol u grudima, rekla je Banjčeva.

Ukupno se sedam gostiju iz hotela javilo u Hitnu pomoć.

"Prvi poziv je uslijedio u 10,25 časova od strane recepcionerke hotela 'Bosna', koja je rekla da se jedan gost hotela loše osjeća, nagutao se dima i teško diše. To su bili gosti hotela sa prvog sprata, radilo se o glumcima iz Novog Sada i njima je brzo dim ušao kroz otvorene prozore u sobe“, rekla je Banjčeva.

Ona je rekla da je jedno lice još na opservaciji, ostali su dobro, pregledani, zbrinuti i otpušteni, navela je doktorica.

 „Naša ekipa je na licu mjesta ako bi zatrebala intervencija vatrogascima ili nekome od lica koji učestvuju u gašenju požara“, izjavila je doktorica Banjac.

Malinić: Požar ugašen, izgorio krov objekta

Malinić: Požar ugašen, izgorio krov objekta "Еlektrokrajine" i dvije hotelske sobe

Podsjetimo, veliki požar izbio je jutros u dvospratnoj objekta "Еlektrokrajine" u Banjaluci. Kako je rekao Miroslav Malinić, komandant brigade starješina vatrogasne jedinice Banjaluka, izgorio je krov dvospratnoj objekta i dvije sobe u hotelu "Bosna".

Požar je ugašen.

Pratite nas i putem Vibera