Tražili i da mu napadnu sina

Bišćanin uhapšen zbog sumnje da je platio 100.000 evra da mu ubiju brata

  • 03.09.2019. 15:10

U Bihaću je uhapšen muškarac čiji su inicijali R.D. /55/ zbog sumnje da je angažovao određena lica sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona koja su trebala za 100.000 evra da ubiju njegovog brata i nanesu tjelesne povrede bratovom sinu. 

Muškarac je osumnjičen da je izvršio krivično djelo podstrekavanje na ubistvo brata čiji su inicijali B.D., kao i na nanošenje tjelesnih povreda bratovom sinu čiji su inicijali N.D. 

On će biti kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona, saopšteno je iz Federalne uprave policije. 

Na osnovu naredbe Kantonalnog suda Bihać, izvršeni su pretresi stambenih objekata i vozila na dvije lokacije na području Bihaća, koje koristi osumnjični. 

Pronađeno je i oduzeto 10 mobilnih telefonskih aparata sa pripadajućim SIM karticama, računarska oprema, oružje, municija, te drugi predmeti koji su korišteni za pripremanje izvršenja krivičnog djela podstrekavanje na ubistvo.

Tagovi:
  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Dosije (R)

    U novoj sezoni otvaramo slučajeve ubistva koja su potresla region, pričamo o nekažnjenim ratnim zločinima, koji čekaju pravdu, portretišemo heroje našeg i prošlog vremena, donosimo velike priče 'malih' ljudi, govorimo otvoreno o teškim temama.

  • 13:30 Еmisija: Po svijetu sa Robertom Dacešinom

    ''Kroz objektiv kamere vođeni avanturistom, putopiscem i simpatičnim pustolovom Robertom Dacešinom zavirićemo u najzabačenije dijelove svijeta.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.