Noć proveo u policiji

Bivši ministar predat u nadležnost Tužilaštva VIDEO

  • 03.04.2019. 10:17

Bivši potpredsjednik Vlade FBiH i federalni ministar prostornog uređenja Desnica Radivojević, koji je noć proveo u prostorijama Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, predat je jutros u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Njega će ispitati postupajući tužilac radi donošenja eventualne odluke o predlaganju mjera za osumnjičenog Radivojevića s kojima će se obratiti sudu.

U nastavku operativne akcije “Farmer”, policijski službenici Federalne uprave policije su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo juče na području Republike Srpske uhapsili Radivojevića. 

Sumnjiči se da je počinio krivična djela “Udruživanje radi činjenja krivičnog djela” iz člana 340., a u vezi sa krivičnim djelima “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja” iz člana 383. i “Prijevara” iz člana 294. KZFBiH.

Radivojević, bivši visoki funkcioner SDA, bio je član Vlade FBiH Nermina Nikšića, a nezvanično se saznaje da je uhapšen zbog sumnje da je posredovao u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije.

Operativnu akciju "Farma" zajednički su u nedjelju proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo, a vezano za krivično djelo udruživanja radi činjenja krivičnog djela te u vezi s krivičnim djelima zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i prevare.

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.