Leskovac

Djeca na protestu protiv gej parade: Pozivi na ubistvo i prijetnje

  • 02.03.2020. 16:14

Nakon lažne najave na društvenim mrežama da će se u Leskovcu danas održati Parada ponosa, na ulice su izašli uglavnom srednjoškolci, maloljetnici, neki od njih sa kapuljačama i maramama preko lica koji su policiju gađali jajima.

Prema nezvaničnim informacijama, dok je fotografisao masu maloljetnika koja je uz povike “Pe**r ovdje neće šetati” i “Ubij pe**ra”, novinara lokalnog portala Jugmedija, Dragana Marinkovića, odgurnuo je jedan od demonstranata.

Grupa se zatim okupila ispred Leskovačkog kulturnog centra, a nakon skandiranja istih parola, jajima je gađala kombi policijske patrole. Grupa mladića čak je i nasrnula na policajce koji su legitimisali osobu koja je novinara gurnula sa klupe, a ista grupa je kasnije dobacivala novinarima i nazivala ih pogrdnim imenima.

Demonstranti su zatim krenuli u šetnju od hotela “Beograd” i uz pogrdna skandiranja išli Bulevarom oslobođenja. U policiji su rekli da zvaničnih prijavljivanja skupova nije bilo.

– Niko skupove za danas nije najavljivao. Ono što mi znamo je da su se određene grupe organizovale na društvenim mrežama zbog čega je i poslata patrola. To je zasad što možemo reći – rekli su iz policije za Južne vesti.