Prijedor

Dvoje poslodavaca prijavljeno da dvjema istim radnicama nisu uplaćivali doprinose

  • Izvor: ATV
  • 24.09.2021. 12:07

Policija u Prijedoru prijavila je Okružnom javnom tužilaštvu Lj.R. i D.M. za povredu prava radnika i nezakonito postupanje u privrednom poslovanju.

Naime, Lj.R. se tereti da je kao vlasnik preduzetničke radnje u Prijedoru, na određeni vremenski period tokom 2016. i 2017. godine zaposlilo dvije radnice za koje nije uplaćivao doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

D.M. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti, u periodu od decembra 2017. godine do marta 2021. godine zaposlio iste radnice za koje takođe nije uplaćivao doprinose iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja.

"Izbjegavanjem plaćanja doprinosa iz oblasti penzijsko-invalidskog i zdravstvenog osiguranja i doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti osumnjičena lica su oštetila Budžet Republike Srpske i radnike za ukupan od 26.750,11 KM", navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka. 

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.