Beograd

Dvojica muškaraca uhapšena zbog "šerovanja"

  • 08.11.2019. 16:46

Protiv dvojice muškaraca podnijete su krivične prijave zbog sumnje da su krišili autorska prava objavljivanjem sadržaja na internetu.

Pripadnici MUP-a, Odjeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podnijeli su krivične prijave protiv četrdesetogodišnjeg i tridesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog djela ili predmeta srodnog prava, piše u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da su oni u dužem vremenskom periodu, preko internet portala filmovi24h.com i serije.online nezakonito omogućili gledanje velikog broja domaćih i stranih televizijskih serija, čime su nosiocima autorskih prava nanijeli finansijsku štetu.

Policija je pretresom stanova i prostorija koje su koristili osumnjičeni pregledala njihovu računarsku opremu, prijem elektronskih uplata i računa u bankama, nakon čega je otkrila da su oni putem navedene opreme nelegalno emitovali serije i filmove.