Sud donio odluku

Hodoviću i Kadriću određen pritvor

  • Izvor: Avaz
  • 09.02.2024. 15:56

Dženis Kadrić, bivši specijalac FUP-a i tjelohranitelj narkobosa Еdina Gačanina Tita, te Alem Hodović, sarajevski biznismen, koji su uhapšeni prekjuče u sklopu akcije "Consligiere“, idu u Vojkoviće. Njima je Sud BiH, prema prijedlogu Tužilaštva, odredio pritvor.

Zvanično, uhapšeni dvojac sumnjiči se za pranje novca i druga krivična djela.

U okviru ove akcije, podsjećamo, obavljen je i pretres njihovih stambenih objekata u Novom Gradu i Šipu te kompanije “E. S. Tech” d.o.o. Sarajevo, čiji je jedan od suvlasnika Hodović.

Oduzeti su im novac, automobili, četiri automatske puške i četiri pištolja.

Pritvor im je određen zbog bojazni od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Tužilaštvo kao osnov sumnje navodi da su bili dio organizovane grupe za pranje novca.

Kako se saznaje, Tužilaštvo tvrdi da su Hodović i Kadrić novac koji je stečene krivičnim djelom u drugoj državi htjeli da stave u legalne tokove.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program