Okružni sud Banjaluka

Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za proizvodnju i promet droge

  • 17.11.2019. 16:45

Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor Miladinu Vidačkoviću /45/, Slađani Vidačković /45/, Rasimu Hajderu /21/ i Pameli Dukić /20/, svi iz Gradiške, koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, saznaje Srna.

Miladin Vidačković sumnjiči se i za krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, a Slađana Vidačković i za krivično djelo sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka predložio je određivanje mjere pritvora bog postojanja opasnosti od bjekstva, zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svjedoke, te zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Oni se sumnjiče da su od 2016. do 2019. godine vršili nabavku i preprodaju marihuane korisnicima na području Banjaluke i Gradiške.

Uhapšeni su u okviru akcije kodnog naziva "Merlin dva", koju su zajedno sproveli Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, te policijske uprave Banjaluka i Gradiška.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program