Kantonalni sud u Zenici

Kasumoviću i Drini ukinute mjere zabrane

  • Izvor: SRNA
  • 27.12.2021. 18:04

Kantonalni sud u Zenici ukinuo je mjere zabrane gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću i bivšem predsjedniku Nadzornog odbora preduzeća Zenicatrans Vahdetu Drini, koji su optuženi za organizovani kriminal, zloupotrebu položaja ili ovlaštenja, oštećenje povjerilaca, prouzrokovanje stečaja i nesavjestan rad u službi.

Kantonalni sud u Zenici ocijenio je danas da je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za određivanje mjera zabrane neosnovan, saopšteno je iz Kantonalnog suda Zenica.

Kasumovića i Drinu, sa još devet osoba, u akciji kodnog imena Zenicatrans, uhapsili su 1. decembra pripadnici Agencije za istrage i zaštitu, nakon čega im je bio određen jednomjesečni pritvor, koji je ukinut 10 dana kasnije.

Kasumović i Drino pušteni su nakon što je postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona ispitala i preostalih 11 svjedoka, te prikupila sve potrebne dokaze za dokazivanje navodnih krivičnih djela.

Sud im je tada bio odredio mjere zabrane koje su podrazumijevale zabranu sastajanja i kontaktiranja sa drugim osumnjičenima ili svjedocima, koja je podrazumijevala i zabranu prilaska na manje od 50 metara.

Nakon žalbe advokata, Sud je ovo rješenje ukinuo i predmet vratio na ponovno odlučivanje, te je danas odlučeno da se prijedlog Tužilaštva odbije.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    ''''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.