Direktor Policije Republike Srpske

Kostrešević za ATV: Današnja akcija pokazala da nema zaštićenih

  • Izvor: ATV
  • 08.12.2021. 13:12

Policiju Srpske ne interesuje ko je ko, nema zaštićenih, poručio je ovo za ATV direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević nakon današnje zajedničke akcije MUP-a Srpske i SIPA-e, a pod nazivom "Storidž 2", prilikom čega je uhapšeno 19 lica, dok je šest u bjekstvu.

- Akcija "Storidž 2" je zajednička akcija MUP-a Republike Srpske i SIPA-e, a pod nadležnošću Tužilaštva BiH. Akcijom je obuhvaćeno 25 lica, od čega je 19 lišeno slobode, šest lica se nalazi u bjekstvu ali nadamo se da ćemo neka od njih uskoro staviti pod kontrolu - rekao je Kostrešević.

Među uhapšenima ponovo pripadnik MUP-a Srpske.

- Nema zaštićenih. Policiju Republiku Srpske ne interesuje ko je ko ili ko je šta. Za nas svako ko se ogriješio o Zakon, ko je u kriminalu biće procesuiran, bez obzira kome ili čemu pripada - dodaje on.

Akcija "Storidž 2" nastavak prošlogodišnje operacije.

- Mi smo u decembru prošle godine došli do informacija o lokacijama na kojima je deponovana određena količina opojne droge skank. Potom smo izvršili operativne provjere, preuzeli niz operativno taktičkih mjera i radnji, te smo na kraju pronašli tu lokaciju i robu. Radilo se o 460 kilograma skanka koja je izuzeta pod nadležnošću Tužilaštva BiH. Mi smo čitavu godinu dana sa Tužilaštvom radili niz operativnih provjera, niz vještačenja kao i niz analiza, tako da smo do sada uz podršku SIPA-e identifikovali ovu grupu koja je direktno povezana sa prvom akcijom. I danas smo ušli u realizaciju svih navedenih aktivnosti. Pored navedenog ova grupa se bavi i nelegalnom proizvodnjom i prometom oružja na području EU, kao i trgovinom migrantima. Ovdje se radi o dvije organizovane kriminalne grupe koje imaju razdvojenu strukturu ali koja je blisko povezana. Ova operacija i operacija "Transporter" su veoma blisko povezane - zaključio je Siniša Kostrešević.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program