Apel iz policije

Lopovi najviše vole sezonu godišnjih odmora: Dobro obezbijedite svoje kuće!

  • Izvor: ATV
  • 08.08.2022. 19:50

Lopovi su u centru Teslića provalili u frizerski i kozmetički salon. Iza sebe su ostavili pravi haos. Tražeći novac, u dva salona, napravili su veću štetu od iznosa koji su ukrali.

„Uglavnom, kad smo došli sve je bilo razbacano, rastureno. Nisu imali šta, haos i pometnju“, Snježana Tešić, vlasnik kozmetičkog salona.

Osim privatnih radnji, na meti lopova su i porodične kuće. U pljačkama lopovi najčešće obijaju vrata i prozore kako bi nasilno ušli. Međutim, nisu rijetke situacije, kažu u policiji, da lopovi pronađu ključ, opljačkaju kuću, a vlasnik to sazna tek nakon nekog perioda. 

Ovdje ključ od kuće ne ostavljajte ni pod razno. Uobičajena mjesta, kao što su ispod saksije, u saksiji, ispod tepiha ili u obući, kažu u policiji, lopovima samo olakšavaju stvari. 

A najviše krađa je upravo u ovo doba godine. Sezona je godišnjih odmora. Oni koji će na godišnji odmor, nadaju se da u tom periodu, neće imati neželjene goste. 

„Ima ona narodna, sigurno je samo ono što je osigurano. I ja sam svoju kucu na selu osigurao, mada vidim da se i kuće na selima obijaju.“

„Stan je uvijek otključan, ali nije bitno gdje je stan. Imam dobar komšiluk i ne bojim se.“

Iz teslićke policije apeluju na građane da svoje porodične domove, prije putovanja,  adekvatno obezbijede. Preporuka je da novac i druge dragocjenosti ostave na sigurnom. 

„Odnono ne ostavljaju u tim svojim napuštenim kućama kako ne bi bilo krađa tih predmeta.  Takođe, građani koji znaju da su njihovi prijatelji otišli na duži vremenski period iz svojih domova ne bi bilo loše da ukoliko zapaze neka nepoznata lica kako se kreću oko tih domova da nazovu na broj 122 najbližu policijsku stanicu kako bi se spriječilo eventualno izvršenje krivičnog djela“, rekao je Željko Stevanović, zamjenik komandira Policijske stanice Teslić

Ono što ohrabruje je činjenica da je broj krivičnih djela u Tesliću, za šest mjeseci ove godine, smanjen za 33 odsto. U policiji kažu i da su najzastupljenija krivična djela protiv imovine. Za šest mjeseci prijavljena su 34 takva krivična djela, a to je za 19 odsto manje u odnosu na isti period lani. U teslićkoj policiji mogu se pohvaliti i da su zabilježili veliki porast u rasvjetljenosti teških krađa.


Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.