Detalji jezivog zločina

Majci rekla "ne želim to dijete": Bebu ugušile u plastičnoj kesi

  • 19.08.2019. 18:46

Kantonalni sud u Bihaću, prema prijedlogu postupajućeg tužioca, odredio je jednomjesečni pritvor E. L. (19) i njenoj majci E. H. (41) iz naselja Elkasova Rijeka u Bužimu.

Njih dvije se terete za krivično djelo ubistvo. Djevojka je na tavanu kuće rodila dijete, koje je njena majka umotala u deku i ugušila ga.

Za zločin se saznalo kada su otišle u Dom zdravlja i rekle ljekaru da je dijete rođeno mrtvo. On je odmah pozvao policiju. Nakon obdukcije utvrđeno je da se radi o ubistvu.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su nakon privođenja u policiju oštro negirale da su izazvale smrt novorođenčeta. Ali, ubrzo su se istražioci vratili s obdukcijskim nalazom u kojem je navedeno da je dijete ugušeno.

Poslije toga su sve priznale i opisale do u detalje šta se dogodilo.

Djevojka je dobila trudove, a majka ju je porodila na tavanu kuće. Beba je rođena zdrava i porođaj je prošao normalno.

E. H. je odrezala pupčanu vrpcu koju nije podvezala. Nedugo nakon što je beba donesena na svijet, djevojka je rekla majci: “Ne želim to dijete”.

Kako je za Avaz otkrio policijski izvor, E. H. je nakon toga uzela bebu i stavila je u plastičnu kesu, a potom je umotala u deku usljed čega se novorođenče ugušilo nekoliko minuta poslije rođenja.

Radi se o djevojci mlađe životne dobi koja nije u braku, a tokom saslušanja nijednom nije spomenula oca djeteta.

  • 20:45 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:30 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Еl Čapo (16+)

    ''Priča o ozloglašenom narko bosu, jednom od najopasnijih i krvoločnijih mafijaša.

  • 23:20 Serija: Red Rok (12+)

    Red Rok' je irska kriminalistička serija koja prati slučajeve policijske stanice smještene u izmišljeni primorski grad Red Rock u blizini Dablina, te privatne turbulentne odnose gardista i mještana.

  • 23:45 Noćni program

    Noćni program