Trgovina drogom

Nastavak akcije ”Kode”: Uhapšena trojica osumnjičenih

U nastavku akcije ”Kode” policijski službenici PU Istočno Sarajevo uhapsili su Gorana Grbovića, Milana Među i Neđeljka Stupara zbog sumnje da su se bavili trgovinom droge.

U PU Istočno Sarajevo navode da se akcija sprovodi u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i uz podršku Еvropola.

”U okviru nastavka operativne akcije kodnog naziva ”Kode” danas su uhapšene tri osobe na području Istočnog Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Radi se o licima inicijala G.G., M.M. i N.S. iz Istočno Sarajeva”, saopštila je PU Istočno Sarajevo.

Akcija

Akcija "Kod": 11 uhapšenih lica predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo

Dodaju da su na osnovu naredbe Okružnog suda u Istočnom Sarajevu izvršeni pretresi kuća, stanova, pomoćnih objekata, poslovnih prostora i vozila, koje koriste osumnjičeni i tom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Podsjetimo, akcija je sprovedena sredinom novembra kada je uhapšeno 15 osoba. Odlukom suda pritvor je određen za sedam osumnjičenih, a to su Bojan Rističević, Boris Mitrović zvani Gilmar, Dalibor Bambarez Bambi, Aleksandar Hršum, Danilo Cicović, Igor Cicović i Dragomir Pandurević. Đorđe Cicović i Peđa Spajić su pušteni da se brane sa slobode, a na prijedlog tužilaštva njima su određene mjere zabrane napuštanja boravišta, zabrana putovanja van BiH.

Akcija je pokrenuta na osnovu informacija dobijenih dekripcijom ”Skaj” aplikacije. Sumnja se da je ova grupa duži vremenski period dogovoarala kupovinu i distribuciju različitih vrsta droga na području Istočnog Sarajeva, na čemu su zaradili oko 2.750.000 KM.

U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza

U akciji ”Kod” uhapšeni saradnici Darka Еleza

Branimir Šehovac, načelnik PU Istočno Sarajevo, nakon akcije je saopštio da je uhapšena grupa prokrijumčarila oko 20 kilograma kokaina, 130 kilograma marihuane, 52.000 komada tableta ekstazija, 60 kilograma amfetamina, određenu količinu heroina i supstanci za proizvodnju droge.

Većina osumnjičenih imaju bogate kriminalne dosijee, a u trgovini droge navodno su blisko sarađivali sa Darkom Еlezom, koji se nalazi u Srbiji na izdržavanju 15-godišnje kazne zatvora po presudi i predmetu ”Lutka”.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.