U Kuršumliji

Određen pritvor osumnjičenima za pad ringišpila: Prijeti im više od pet godina zatvora

  • Izvor: Telegraf
  • 09.05.2024. 18:28

Z. Lj. (36) iz Knjaževca i J. N. (66) iz Vrnjačke Banje koji su uhapšeni nakon što se srušio ringišpil na vašaru u Kuršumliji, saslušani su u tužilaštvu. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Kako je navedeno u saopštenju Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji, oni su uhapšeni i saslušani zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo teška djela protiv opšte sigurnosti, kada je 8. maja oko 13 sati na parking prostoru JPKD "Toplica", na mjestu na kom je bio prisutan veliki broj ljudi, došlo do ruđenja konstrukcije ringišpila i povređivanja 13 osoba od kojih je jedna djevojčica dobila teške tjelesne povrede opasne po život.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z. Lj i J. N. odredi pritvor, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svjedoke i saučesnike, i iz razloga jer je za krivično djelo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog djela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Svjedoci urušavanja ringišpila: Čuli su se jauci...

Svjedoci urušavanja ringišpila: Čuli su se jauci...

Sud je donio odluku o tome da dvojici uhapšenih bude određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičenom Z. Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mjera za bezbjednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane 13 lica, koja su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cijevi i rušenja konstrukcije ringišpila pala na beton i zadobili telesne povrede, dok je osumnjičeni J. N, kao zakupac placa, omogućio postavljanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovoljava propisane mjere za bezbjednost i zdravlje ljudi.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Dokumentarni program (R)

    'Dokumentarni program (R)

  • 13:15 Agrar (R)

    ''Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede, teme posvećene domaćim proizvodima, uzgoju voća i povrća, ratarstvu i stočarstvu, kao i mnoštvo zlata vrijednih savjeta, te priče o vrijednim poljoprivrednicima, domaćinima, i plodovima njihovog rada

  • 13:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.