Sarajevo

Oglasio se GSS nakon utapanja djevojke u Miljacki

  • Izvor: Agencije
  • 19.01.2023. 14:00

U Sarajevu se sinoć mlađa ženska osoba utopila u Miljacki.

Policiji je prijavljeno da je u 1:58 iza ponoći jedna osoba pala u rijeku Miljacku nakon čega je uslijedila potraga.

O ovom tragičnom slučaju oglasili su se iz Gorske službe spašavanja Kantona Sarajevo.

"Po pozivu Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite KS u 02:20, počelo je okupljanje svih timova GSS KS na mjesto posljednjeg viđenja tijela u vodi nakon čega su timovi raspoređeni na tri pozicije u vodi i više pozicija na obali", kažu u GSS-u.

Poslije opsežne pretrage nabujale Miljacke, uočeno je tijelo i timovi su organizovano pristupili akciji njegovog zaustavljanja i sigurnog izvlačenja na obalu.

"Tijelo su potom preuzeli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hitne medicinske pomoći čime je naš posao završen", naveli su u GSS-u.

Dodaju da su svi timovi GSS KS radili sinergijski, sinhronizovano i koordinisano u saradnji sa vatrogacima, policajcima i Gorskom Službom Spašavanja, Sarajevo - Mountain Rescue Service, Sarajevo što je rezultiralo završavanjem akcije u 04:30h.

"Zahvalni smo svim strukturama zaštite i spasavanja Kantona Sarajevo koji su se odazvali akciji. Gorska služba spasavanja Kantona Sarajevo upućuje iskreno saučešće porodici nastradale djevojke", kazali su iz GSS-a.

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.