Njemačka

Oglasio se svjedok koji je bio na letu iz Tuzle na kojem je preminula žena

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 27.08.2023. 16:46

Prava drama odvijala se u avionu koji je iz Tuzle poletio za Bilund u subotu, 26. avgusta u večernjim satima.

Kako je za portal "Radiosarajevo.ba" rekao svjedok Alen Albinović, jednoj putnici je pozlilo i ona je, uprkos ukazanoj pomoći, preminula.

"Preminula je bh. državljanka sa stalnim boravkom u Danskoj. Iako smo sve učinili doktorica i ja, koji smo se našli na ovom letu, mogli smo u 21 sat samo proglasiti smrt. Vanredno smo sletjeli odmah na prvi bliži aerodrom u Njemačkoj u gradu Nirnbergu", rekao je ranije Albinović.

Albinović se o nesretnom slučaju ranije oglasio i na Facebook profilu.


Djevojčica jedva disala i govorila: Otrovala se biljkom tokom igre u dvorištu

Djevojčica jedva disala i govorila: Otrovala se biljkom tokom igre u dvorištu

"Želim se zahvaliti divnoj posadi avio kompanije Wizz Air na letu iz Tuzle za Bilund. Učinili smo sve sa aspekta medicinske struke, ali gospođi Miri nije bilo spasa. Nažalost. Doktorica i ja u svojstvu fizioterapeuta i njegovatelja, neprestano smo je pokušavali oživjeti. Sve tehnike smo iskoristili, ali zbog prethodno lošeg zdravstvenog stanja, veoma brzo su se pojavili znaci smrti - plavetnilo na prstima i šakama, kao i hladnoća tijela", naveo je i dodao:

"Potpisali smo da je smrt nastupila između 20.45 i 21.00 sat. Sletjeli smo prinudno na aerodrom u njemački grad Nirnberg. Njemački ljekari su takođe ustanovili smrt prirodnim putem. Upravo smo sada sletjeli u Billund. Porodici preminule gospođe, izražavam iskreno saučešće", navodi se u objavi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Svakog radnog dana od 6 časova i 55 minuta i vikendom od 8 časova i 30 minuta očekuju vas aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.