Tuča srednjoškolaca u Tesliću

Ogrebotine i krvava glava zbog mjesta u školskoj klupi

  • 26.10.2018. 19:37

Dva maloljetnika iz Gornjeg Rankovića i Kamenice koji su se juče potukli u teslićkoj Srednjoj školi „Nikola Tesla“, danas su u školskim klupama. Jedan učenik zadobio je posjekotinu na glavi, a drugi povredu ruke, tvrde u školi. 

Riječ je o učenicima prvog razreda varioca. Sve se odigralo u učionici na malom odmoru između četvrtog i petog časa. Rasprava oko školske klupe i mjesta za sjedenje, kažu u školi, prerasla je u tuču. 

"Otprilike su došli u sukob oko klupe, mjesta, torbe, ko gdje sjedi. Između njih je došlo do tuče. U tuči su i jedan i drugi zadobili ogrebotine. Sve skupa to je kratko trajalo. S obzirom da je bilo posjekotina, prvo što smo uradili da smo i jednog i drugog odvezli u Dom zdravlja, da ih previju, potom obavijestili školskog policajca," rekao je Veljko Jotanović, direktor Srednje škole „Nikola Tesla“, Teslić. 

U Policijskoj upravi Doboj potvrdili su da su se u Srednjoj školi potukla dva maloljetna lica. O tome su obavijestili dežurnog tužioca za maloljetnike Okružnog tužilaštva u Doboju. 

"Maloljetnicima je ukazana ljekarska pomoć u teslićkom Domu zdravlja, nakon čega je jedan od maloljetnika upućen na dalje pretrage u dobojsku bolnicu. Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen Izvještaj za izvršeno krivično djelo „Tjelesna povreda“," rekla je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj. 

U školi kažu jutros da su obavili razgovor sa učenicima i njihovim roditeljima. I jedni i drugi spremni su na saradnju, tvrde, kako ubuduće ne bi dolazilo do sukoba. Sve su uradili, kako kažu, u skladu sa protokolom o vršnjačkom nasilju. Reagovali su školski pedagog, psiholog i tim za vršnjačko nasilje. 

"Kao direktor škole, nakon izvještaja policije, Doma zdravlja, tima o vršnjačkom nasilju, Centra za socijalni rad, Nastavničkog vijeća, koje ću sazvati, i vanrednog roditeljskog sastanka, koji će biti održan u ponedjeljak, donijeću odluku o kakvoj povredi discipline se radi. Ako je teža, naravno da ću ih po Pravilniku isključiti iz škole," rekao je Jotanović.

Sve to desilo se u susret kampanji MUP-a Srpske „Spriječimo vršnjačko nasilje“ koja će trajati do 10. novembra s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja. Kampanja je usmjerena upravo ka učenicima osnovnih i srednjih škola u Srpskoj, njihovim roditeljima, nastavnicima i rukovodstvu škola. Policijski službenici će u školama održati predavanja. U devet mjeseci ove godine evidentirano je pet slučajeva vršnjačkog nasilja.  

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.