Muharem Štulanović

Optužen imam iz Bihaća koji je Republiku Srpsku nazvao "genocidnom tvorevinom"

  • Izvor: ATV
  • 06.12.2023. 15:18

Muharem Štulanović optužen je jer je Republiku Srpsku označio kao “genocidnu tvorevinu”. Optužnicu protiv njega je podiglo Republičko tužilaštvo, a potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Štulanoviću se na teret stavlja krivično djelo povreda ugleda Republike Srpske i njenih naroda.

– Optuženi je 13. januara 2023. godine u vjerskom objektu,džamiji, koja se nalazi u kompleksu Islamsko-pedagoškog fakulteta u Ulici Žegarska aleja broj 14 u Bihaću i to u toku vjerskog obreda džume namaza, koja se obavlja samo petkom, održao govor u trajanju od 24:24 minute u kom je između ostalog izjavio: "kao posljedica da se stvori i napravi Republika Srpska, čije okoćenje slave 9. januara. Baš zbog te genocidne tvorevine koja se okotila i zaživjela tog 9. januara u vidu genocidne tvorevine eReS". Govor je objavljen na Jutjubu, istog dana, pod nazivom „okotilo se povampireno zlo“ - stoji u optužnici.

Dodaje se da je Štulanović u govoru naveo i da se nad samim Sarajevom slave genocidnu okotinu.

Kako stoji u optužnici, on je u govoru još i rekao “znači, braćo, treba preduzeti sve što je u našoj moći, pa se tek onda osloniti na dragog Boga, na međunarodnu zajednicu i na nekog drugoga…“.

Dalje je navedeno da je optuženi u govoru grubo omalovažavao Republiku Srpsku, jer je označio kao "genocidnu tvorevinu".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: