Pretresi

”Paravan” otkrio kilu kokaina, oružje i bombe

U akciji ”Paravan” policijski službenici SIPA uhapsili su tri osobe osumnjičene za organizovani kriminal, a u pretresima je pronađen i zaplijenjen kilogram kokaina i veća količina oružja.

Akcija je sprovedena na području Mostara, Međugorja i Konjica gdje su, po nalogu Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH izvršeni pretresi stambenih  i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na pet lokacija.

”Uhapšene su tri osobe koje su sprovedene u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih”, saopštila je SIPA.

Dodaju da će osumnjičeni u zakonskom roku biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH.

”U pretresima je otkriveno i privremeno oduzet oko jedan kilogram kokaina, četiri automatske puške, pištolj kalibra 7,65 mm sa 20 metaka, 12 granata za ručni bacač, tri električne detonatorske kapsle (ЕDK), protivpješadijska mina ”MRUD”, 90 metaka za automatsku pušku, novac u iznosu 44.000 KM i 6.000 evra, te i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navode u SIPA.

Dodaju da se osumnjičenima na teret stavlja da su počinili krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, oružja i vojnom opremom.

U realizaciji akcija ”Paravan” ostvarena je saradnja sa MUP-om Hercegovačko - neretvanskog kantona.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: