Poslije sedam godina zatvora

Pedofil koji je djevojčicu tjerao da "prave bebu" izašao na slobodu

  • Izvor: Telegraf
  • 11.12.2023. 09:21

Srđan Dinić (58) iz okoline Gadžinog Hana izdržao je kaznu zatvora od sedam godina na koju je osuđen, jer je tokom 2015. godine imao seksualne odnosne sa djevojčicom koja je tada imala samo 12 godina, saznaje "Telegraf.rs".

Dinić je, nezvanično saznaje Telegraf, polovinom godine izašao iz zatvora.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka pred niškim Višim sudom, S.D. je u oktobra 2015. godine u svojoj kući djevojčicu dodirivao po genitalijama, a zatim joj predložio "da prave bebu". Nakon mjesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bjekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

On je koristio loše materijalne prilike njene porodice, pa je pozivao djevojčicu da dolazi kod njega - što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu.

Miš se poslužio hranom u pekari

Miš se poslužio hranom u pekari

Međutim, s obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje djece, maloljetnica je izmještena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, S.D. je nastavio da kontaktira sa djevojčicom, ubijedio je da pobjegne od hranitelja i da mu se vrati, kažu sagovornici iz istrage.

Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa djevojčicom imao seks. Priznao je da joj je dozvoljavao da živi u njegovoj kući, ali je isticao da je to činio u dobroj namjeri, jer je želio da joj olakša život s obzirom na to da je njena porodica siromašna.

Međutim, medicinsko vještačenje nedvosmisleno je pokazalo da je djevojčica imala seksualne odnose, a iskazima svjedoka potkrijepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Još jedan njemački gigant propada: Boš otpušta radnike

Još jedan njemački gigant propada: Boš otpušta radnike

Sud je odlučio da Diniću izrekne strogu kaznu pošto je u pitanju produženo krivično djelo, te da je između njega i njegove žrtve velika razlika u godinama, što je uzeto u obzir kao otežavajuća okolnost.

Više javno tužilaštvo je tražilo da se Dinić osudi na devet godina.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.