Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo

Podignuta optužnica protiv lica zbog ucjene rukovodioca IRB-a

  • Izvor: SRNA
  • 07.03.2023. 10:39

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv M.M. iz Prijedora jer je ucjenjivao vršioca dužnosti direktora Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske D.V, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

U optužnici se navodi da je M.M. u januaru prošle godine zaprijetio D.V. da će nastaviti sa iznošenjem informacija i objavom novih članaka "o kriminalu koji je počinio IRB-u" ukoliko ga ne zaposli u Agenciji za istrage i zaštitu /Sipa/ ili da mu umjesto toga da 100.000 KM kako bi prestao sa daljim iznošenjem informacija.

Oštećeni D.V. je 27. januara prošle godine predao osumnjičenom 10.000 KM avansa u prethodno obilježenim novčanicama, a neposredno nakon primopredaje pripadnici Uprave MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet uhapsili su M.M. koji je proveo mjesec dana u pritvoru.

Krivičnim zakonikom Republike Srpske propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina za onoga ko u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist zaprijeti drugom da će protiv njega i njemu bliskih lica otkriti nešto što bi škodilo njihovoj časti i ugledu, i time ga prinudi da nešto učini na štetu svoje imovine.

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.