Policijska akcija

Pogledajte upad Žandarmerije u kuću uhapšenog u Gradišci

  • Izvor: ATV
  • 11.10.2023. 12:25

Jedinica Žandarmerije MUP-a Republike Srpske upala je u kuću Saše Lipovca u Gradišci, koji je danas uhapšen u velikoj akciji policije.

ATV je u posjedu video snimka upada u Lipovčevu kuću, u naselju Senjak. Pripadnici Žandarmerije, kako se čuje na snimku, nakon ulaska u objekat viču „policija, policija, digni ruke“, nakon čega je Lipovac, zatečen na spavanju, legao na pod.

Podsjetimo, u akciji MUP-a Srpske ''Galerija'', usmjerenoj na otkrivanje kriminalne grupe koja se bavila trgovinom narkotika, osim Lipovca, uhapšeno je još devet osoba. 

Među njima su prevoznik Danijel Todorović, kao i profesor fizičkog vaspitanja u dvije osnovne škole Aleksandar Grandić.

Inače, Saša Lipovac je 2011. godine pravosnažno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad Bošnjacima u selu Liskovac kod Gradiške u avgustu 1993. godine. U prvostepenom postupku je oslobođen krivice, ali se nije pojavio pred Vrhovnim sudom Republike Srpske nakon čega je uhapšen u Gruziji i izručen u BiH. U ponovljenom suđenju izrečena mu je osuđujuća presuda. Lipovac se pominjao i u aferi "Azerbejdžan" u vezi sa trgovinom ljudima, odnosno izrabljivanjem radnika iz BiH. Hapšen je i u akciji "Maglić" usmjerenoj na otkrivanje brojnih nezakonitosti u KPZ Foča.

Pratite nas i putem Vibera

  • 07:00 Еmisija: ATV jutro

    Aktuelne teme, najnovije informacije i zanimljivosti iz zemlje i svijeta.

  • 09:00 Serija: Krvavo cvijeće (R) (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (R) (12+)

    ''''''''''''Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.