SIPA

Poznato ko je uhapšen u Sarajevu zbog terorizma: Borio se za ID

  • Izvor: Radio Sarajevo
  • 18.11.2023. 11:23

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su zajedno sa policijskom službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili Adnana Ćatića osumnjičenog za terorizam.

Kako piše "Radio Sarajevo", Adnan Ćatić je bio pripadnik Islamske države, te se borio na sirijskom ratištu.

Ćatićev povratak sa sirijskog ratišta preko Turske su pratile obavještajne i sigurnosne agencije BiH.

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić potvrdio je za pomenuti portal da se radi o osobi koja je povratnik sa stranog ratišta.

Ćatić je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela "Organizovanje terorističke grupe", "Protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim organizacijama" u vezi sa krivičnim djelom "Terorizam".

Proveden je u prostorije SIPA, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonom predviđenom roku biti predat u dalju nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Naša Srpska (R)

    ''Svakog ponedjeljka u 18 časova i 20 minuta u emisiji 'Naša Srpska' pogledajte aktuelne teme iz privrede, turizma, zdravlja, kulture i sporta iz svih krajeva naše zemlje.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)