Akcija

Pretresi u Orašju, Brčkom i Bijeljini: SIPA hapsi dilere

  • Izvor: Avaz
  • 22.11.2021. 09:15

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su jutros započeli akciju s ciljem otkrivanja kriminalne grupe koja se sumnjiči za promet narkoticima.

Akcija se provodi na ukupno 16 lokacija u Brčkom, Bijeljini i Orašju, potvrdila je za Klix.ba portparol SIPA Jelena Miovčić.

Pretresi se provode po naredbi Suda Brčko distrikta BiH, a po nadzoru Tužilaštva distrikta.

U posljednje vrijeme policijske agencije u Bosni i Hercegovini učestalije rade na hapšenju osoba osumnjičenih za promet narkoticima.

Posljednja provedena akcija SIPA iz ove oblasti je "Transporter", u kojoj je uhapšeno ukupno 10 osoba, a prilikom pretresa je pronađeno nekoliko stotina kilograma skanka. Akcija je provedena u Banjaluci, ali se organizovana grupa sumnjiči da je djelovala i u Sarajevu.

Nekoliko dana prije toga u blizini Bjelašnice su policijski službenici proveli akciju u kojoj su zaplijenili 130 kg marihune i uhapsili četiri osobe u čijem automobilu su pronašli drogu.


Tagovi:
  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 ATV Intervju: Sergej Lavrov

    ''Еkskluzivni intervju Sergeja Lavrova, ministra spoljnih poslova Ruske Federacije. Govoriće o vojnoj operaciji Rusije u Ukrajini, trenutnoj situaciji na globalnoj političnoj sceni, odnosima Rusije i Zapada, te o političkoj situaciji u BiH. Intervju vodi novinarka Darinka Petrović.

  • 20:40 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 21:10 Film: Еkipa (12+)

    '"Еkipa" je priča sa sjajnim humorom koja govori o ljubavi, krimi-komedija za sve generacije, ali je ujedno i prvi film koji prikazuje srpski fudbal i rivalitet između dva najveća kluba – Partizana i Crvene zvezde.

  • 22:40 Serija: Nasljednici (12+)

    'Serija: Nasljednici (12+)