SIPA

Pretresi u Sarajevu zbog nabavke respiratora iz Kine

  • 05.05.2020. 16:35

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ vrše pretres na dvije lokacije u Kantonu Sarajevu u vezi sa nabavkom respiratora iz Kine za potrebe Federacije BiH /FBiH/, potvrdio je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

- U toku su pretresi na dvije lokacije u Kantonu Sarajevo. Jedna je na Stupu, a druga na području Vogošće i dovode se u vezu sa tim predmetom - rekao je Mladinović.

On je naglasio da se pretresi vrše po naredbi Suda BiH, te da će više informacija biti poznato nakon završetka aktivnosti.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od Kantonalnog tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi uvoza respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Predmet je formiran nakon nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija "Srebrena malina", koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

  • 10:00 Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

    'Vaskršnja liturgija iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci

  • 12:00 Vaskršnja priča

    '''Vaskršnja priča

  • 16:00 Vaskršnja poslanica 2024.

    'Vaskršnja poslanica 2024.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:40 Serija: Ljubavni zalogaji(12+) (R)

    ’Ljubavni zalogaj’ uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i novi simpatični sitkom.

  • 17:00 Serija: Nasljednici (12+) (R)

    ''''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života.