Potvrđena optužnica

Prije otmice i ubistva mladića iz Brčkog skrivao drogu

  • 30.12.2019. 15:35

Tužilaštvo Brčko distrikta potvrdilo je optužnicu protiv 40-godišnjeg Suana Halilovića zbog sumnje da se neposredno prije otmice i ubistva Edina Zejćirovića iz Čelića bavio prometom opojnim drogama.

Optužnicom koja je podignuta u Osnovnom sudu Brčko distrikta Halilović je optužen da je 31. oktobra, kada je nad njim izvršen pretres, kod sebe u PVC folijama držao više paketa u kojima je radi prodaje skrivao marihuanu i amfetamin.

On se tereti i da je sutradan zabranjene supstance skrivao u stanu u brčanskom naselju Ilićka, gdje mu je prilikom pretresa pronađena marihuana, jeme za njen uzgoj i 48 dijelova najlonskih vrećica sa tragovima ove opojne droge.

Kako su naveli iz Tužilaštva Brčko distrikta, on je zbog držanja marihuane i amfetamina radi prodaje optužen za krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Od 2004. do 2016. godine prvoosumnjičeni Suan Halilović osuđivan je devet puta za krađe, teške krađe, prikrivanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, tešku tjelesnu povredu i drugo.

Pred sudovima Brčko distrikta posljednji put je osuđen 2014. godine na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci za seriju teških krađa i krađa, krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje bezbjednosti.