Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci

Prijedlog za određivanje pritvora uhapšenima u akciji "Viker"

  • 16.07.2020. 15:05

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci predložio je danas pritvor za tri lica iz Trebinja uhapšena u Banjaluci u akciji "Viker", usmjerenoj protiv trgovine drogom.

Predloženo je određivanje pritvora Zlatku Barbariću (44), Goranu Kovačeviću (27) i Marku Šarencu (23), saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je predložio mjeru pritvora nakon ispitivanja lica, osumnjičenih da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge.

Pritvor je predložen zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, navodi se u saopštenju.

Uhapšena lica osumnjičena su da su, prema prethodnom dogovoru, 14. jula na području opštine Laktaši, u namjeri dalje prodaje, od nepoznatog lica nabavila 3.831 grama marihuane, koju su potom držali u apartmanu koji su prethodno iznajmili na području Banjaluke.
  
O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija Okružnog suda u Banjaluci za prethodni postupak.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsila su juče ova tri lica na područiju Banjaluke u akciji kodnog naziva "Viker". 

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.