Mujo Riđić

Prijetio sudiji i tužiocu u sudnici, policiju napao nakon što je povikao "Alahu-ekber"

  • Izvor: Nezavisne
  • 18.12.2022. 21:59

Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona podiglo je optužnicu protiv Muje Riđića, kojeg sumnjiče da je prijetio sudiji i tužiocu u sudnici, te da je drugom prilikom napao policajce u Travniku nakon što je povikao "Alahu-ekber Fizbilah".

Kako se navodi u optužnici Kantonalnog tužilaštva SBK, ona je potvrđena u cijelosti od strane Opštinskog suda u Travniku.

"Optuženom se stavlja na teret da je ozbiljno prijetio da će napasti sudiju i tužioca, tako što je 5. oktobra ove godine oko 11 časova  u  sudnici Opštinskog  suda u Travniku, nakon što je postupajući sudija A.M. objavio da je glavna rasprava u krivičnom predmetu koji se vodio protiv istog završena, istom uputio ozbiljne  prijetnje  obraćajući mu se riječima: 'Ciganine, vidjećemo se opet, vidjećeš ti ko sam ja', a zatim se obratio i  tužiocu 

Kantonalnog  tužilaštva  SBK  Travnik  R.H. i uputio mu ozbiljne prijetnje riječima: 'Srešćemo se mi, vidjećeš ti ko sam ja', za koje vrijeme mu je kažiprstom gestikulirao prijetnju, nakon čega je udaljen iz sudnice od strane pripadnika Sudske policije SBK/KSB Novi Travnik", piše u optužnici.

Dalje se navodi da se pod tačkom dva optužnice Riđiću stavlja na teret da je  11. novembra ove godine u mjestu Kraban, opština Travnik, napao policijske službenike ispostave Han Bila u opštini Travnik.

"Nakon što su policijski službenici izvršili kontrolu vozila FIAT stilo, u kojem su se nalazili Mujo Riđić i još jedna osoba, i uručili im prekršajni nalog zbog konzumiranja opojne droge na javnom mjestu, isti je napao policijske službenike M.M.,  H.H. i V.T., te se povišenim tonom obratio policajcu V.T., upućujući mu prijetnje: 'Vidjećeš ti, ti! I tvoje ustaše! A i sad što ti manje kažem, više će te boljeti! Ti i Ž.,  V. i V. vaša sastajanja na Ovnaku, gdje prozivate nas balije.' Nakon toga je upozoren od strane policije da ne prijeti i ne vrijeđa, a potom Mujo Riđić uzvikuje: 'Ne  prilazite mi, Alahu-ekber Fizbilah',  a potom sa podignutim rukama i zatvorenom pesnicom, u  namjeri da napadne policajca, naglo kreće prema oštećenom H.H. zamahujući svojom desnom šakom u predjelu glave, nakon čega se policajac izmakao kako bi spriječio napad i Muju Riđića uhvatio svojim rukama u predjelu gornjeg dijela jakne, a ovaj pružao aktivni otpor. Kako bi pomogao kolegi u savladavanju Muje Riđića, prišao je policajac M.M., kojeg je Mujo Riđić udario zatvorenom šakom u predjelu glave, usljed čega je isti zadobio lake  tjelesne povrede, te nakon što je savladan otpor koji je pružao Mujo Riđić isti je priveden u PS Travnik", pojašnjava se u optužnici.

Tagovi:
  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina