Poznat identitet poginulih deminera

Nastradali Savo Kalajdžić i Slaviša Pljuco

  • 25.08.2019. 18:02

U nesreći koja se dogodila na području Donjih Mušića na Kupresu stradali su demineri Savo Kalajdžić i Slaviša Pljuco iz firme "Pazi mine" iz Viteza. 

Tragedija se desila jutros oko osam časova, tokom deminiranja. Nesrećni demineri nastradali su prilikom pokušaja uklanjanja protivpješadijske mine PMR-3. 

"Mina je bila na zemlji. Čovjek ju je pokušao podići, a šta je dalje bilo, to niko ne zna. Trenutno zasjeda istražni odbor. Poginuli su Savo Kalajdžić i Slaviša Pljuco," potvrdio je Džafer Kumbara, direktor udruženja "Pro Vita".

Povrijeđen je njihov kolega Radenko Cerovina (34), koji je prebačen u mostarsku bolnicu, a stepen povreda još uvijek nije poznat. 

Sva trojica deminera, poginuli i povrijeđeni, su s Pala. 

Ranije je za "Avaz" potvrđeno da se kupreška policija probila do mjesta nesreće zahvaljujući "Šumariji" Kupres, te da je riječ o veoma nepristupačnom terenu. 

Direkor BH MAC-a Saša Obradović, za "Avaz" je ispričao detalje ove tragedije, navodeći da su poginulih imali su 42, odnosno 52 godine.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Aviodžije (R) (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    'Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?