PU Banjaluka: Oduzeti pištolj, municija, bodež i sprej

  • 22.07.2020. 11:33

Pripadnici Polivijske uprave Banjaluka podnjeće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv lica čiji su inicijali Z.M, kod kojeg su pronađeni i privremeno oduzeti pištolj, dva okvira sa municijom, bodež i sprej tokom racije u jednom od objekata za igre na sreću.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da su pripadnioci ove uprave na području grada Banjaluka u prethodnim danima izvršili su operativno-taktičku radnju racija u pet objekata za igre na sreću.

U saopštenju se dodaje da će protiv lica Z.M. zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka biti podnesen zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, ističe se, preduzeli su i niz drugih mjera u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Iz banjalučke polcije naglašavaju da će u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji.