Niš

Sahranjen dječak koji je pao sa 12. sprata, uz crteže i poruke: Drugarici je rekao šta želi

 • 12.11.2019. 15:49

Sedmogodišnji Strahinja Ž., koji je poginuo u petak kada je pao sa 12. sprata zgrade u kojoj je živio sa majkom i mlađim bratom, sahranjen je na Novom groblju u Nišu.

Na vječni počinak ispratili su ga njegovi najmili, mnogobrojni rođaci, komšije, ali i Nišlije koje je ova užasna tragedija potresla.

Uz crteže i dirljive poruke, od svog drugara oprostili su se i prvaci OŠ "Sveti Sava". Kada su direktorka škole i učiteljica saopštile djeci da je Strahinja nastradao, ona su postavila njegovu sliku na klupu u kojoj je sjedio i, uz gomilu poruka, oprostila se od omiljenog druga, pišu Novosti.

- Kada su krenuli na veliki odmor, zamolili su učiteljicu da im sačuva poruke, da ih neko ne bi ukrao. To su još mala djeca, sve shvate i dožive na svoj način. Njega su djeca obožavala, bio je mirno, sjajno dijete. Drugovi su veoma tužni. Jedna djevojčica je ispričala da mu je želja bila da ode na more, da mu je ona obećala da će otići zajedno, i da joj je žao što ne može da ispuni obećanje - ispričala je direktorka škole Sanela Tarana, i dodala da će u školi danas biti održana komemoracija.

Mališan je poginuo u petak ujutru oko 8.30 poslije pada sa solitera na Vizantijskom bulevaru u Nišu, kad se, prema prvim informacijama, najvjerovatnije previše nagnuo kroz prozor, da vidi da li mu se majka, koja je odvela mlađeg brata u obdanište, vraća kući.

Najverovatnije je izgubio ravnotežu i pao.

Kako se saznaje, tijelo dječaka nije odnijeto na obdukciju, jer je procjenjeno da nikakvih sumnjivih okolnosti u ovom slučaju nije bilo.

Nesrećna majka ispričala je komšijama da nije prvi put starijeg sina ostavila samog kod kuće. Dok je mlađeg vodila do vrtića, stariji bi ostajao kod kuće i gledao crtaće. Nikada nije bilo problema niti se bojao da ostaje sam. Tako je bilo i kobnog jutra, ostao je u krevetu i gledao TV, a ono što je ovu ženu najviše zbunilo je to što se Strahinja obukao i obuo patike, kao da je negdje krenuo.

Pročitajte još:

Muškarac čije je tijelo pronađeno u Banjaluci se utopio

Plakao i vrištao zbog smrti druga: Banjalučanin (22) optužen da je skrivio udes

Sin bivšeg poslanika: Pijani vozač kamiona usmrtio ženu kod Gradiške

Porno skandal u BiH ne miruje: Bunić djevojke vodio u krevet pa ih zapošljavao

Velika akcija obavještajaca u srpskoj fabrici oružja: Uhapšeni albanski špijuni?

 • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

  ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 14:00 Keto kuhinjica

  ''Keto kuhinjica

 • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.