Akcija Brend

SIPA izuzima dokumentaciju iz UIO-a

Policijski službenici SIPA izuzimaju određenu dokumentaciju iz sjedišta Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO) u Banjaluci, saopštio je UIO.

Dokumentacija se izuzima po nalogu Suda BiH, a u vezi sa istragom koju Tužilaštvo BiH vodi protiv Jelene Majstorović, šefice Grupe za sprečavanje prekršaja i krijumčarenja banjalučke kancelarije UIO BiH.

"Uprava za indirektno oporezivanje u potpunosti podržava rad svih agencija za provođenje zakona u Bosni i Hercegovini, kao i rad pravosudnih institucija, te je na raspolaganju svim pomenutim tijelima u cilju potpune zakonitosti postupanja svakog zaposlenog u UIO", rekao je portparol UIO Ratko Kovačević.

Podsjetimo, Majstorovićeva je uhapšena u decembru prošle godine u okviru akcije "Brend 4" zbog sumnje da je počinila krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja.

Tada su pretreseni stambeni objekti na šest lokacija i privremeno je oduzeta određena količina dokumentacije, 13 satova kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U akciji su uhapšeni još i Stevo Savić, Radenko Popović, Vladimir Puzić, Vladimir Đurđević i Еlvis Džaferagić.

Pratite nas i putem Vibera