Sud odlučio: Batko izlazi iz pritvora, braniće se sa slobode

  • 18.11.2020. 15:42

Kantonalni sud u Sarajevo odbacio je prijedlog Tužilaštva da se pritvor Almiru Ćehajiću Batku produži za još dva mjeseca te mu omogućio da se brani sa slobode.

"Ovo je odluka današnjeg vijeća koji je prihvatio argumente odbrane i pustio Batka da se brani sa slobode", kazao je Omar Mehmedbašić, koji uz Vasviju Vidović i Dijanu Hasić zastupa Ćehajića u ovom predmetu.

Ćehajić bi u narednim satima trebao napustiti prostore KPZ-a.

Kako je kazala portparol Tužilaštva KS, Azra Bavčić, Ćehajiću su izrečene i mjere zabrane i to zabrana napuštanja mjesta boravišta, putovanja, poduzimanja određenih poslovnih aktivnosti, posjećivnja određenih mjesta i sastajanja sa određenim osobama.

Podsjetimo, Almir Čehajić Batko je uhapšen 20. oktobra u okviru operativne akcije "Network", a sumnjiči se za zloupotrebu položaja ili ovlasti i pranje novca.

Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City – Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je, prema mišljenju istražlaca, navedenoj firmi prouzrokovana šteta veća od 50 hiljada KM.
 

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еmisija: Biznis klub

    '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.